- - - - -

Előregyártott beton homlokzat, beton bútorok, betonelemek egyedi elképzelés alapján.
-

Bemutatkozás

Az Argomex Építészeti és Kereskedelmi Kft. mérnökei által kifejlesztett StyleCrete® látványbeton gyártása 15 éve folyik a minõség, az innováció és a precizitás jegyében. Ugyanakkor folyamatos fejlesztések eredményeként fejlõdik és tökéletesedik ez a speciális betonanyag, hogy minden tekintetben megfeleljen a megrendelõk igényeinek. A cég szakemberei által végzett K+F munkának köszönhetõen kül- és beltéri felhasználásra egyaránt megfelel a belõle készített termék.

A beton térhódítása folyamatos és növekvõ, melyhez igazodik a márka is, rengeteg lehetõséget biztosítva a legkülönbözõbb felületek és formák megvalósításához. A beton formázhatósága, felületi megjelenésének nemessége és ezerféle struktúrája, valamint magas szilárdsága szinte korlátlan lehetõségeket nyújt. Az Argomex által gyártott termékek között megtalálhatók: kül- és beltéri falburkolatok, térelemek, térbútorok, térburkolatok és vasúti esõbeállók.

A StyleCrete® sokoldalúsága nemcsak a formavilágban, hanem a felület- és színválaszték tekintetében is meghatározó szempont. Az egészen finom és sima felületektõl kezdve, az enyhén porózuson át a csúszásmentesig sok a lehetõség. Az igazán exkluzív megjelenéshez pedig a „Washret” fantázia névvel ellátott felülettípus ad lehetõséget, mellyel bármilyen monochrom kép, vagy grafika megjelenthetõ a beton felületén. Napjaink divatja az építészetben is rendkívül változatos, a termékek pedig a design tekintetében minden téren alkalmazkodnak az egyéni elképzelésekhez.

Az Argomex kiemelt jelentõséget tulajdonít a környezettudatos építészet támogatásának. A StyleCrete anyag a kiváló mechanikai tulajdonságainak köszönhetõen jóval kevesebb anyagfelhasználással, vékonyabb, karcsúbb szerkezetek elõállítását teszi lehetõvé, így a funkciójuk megszûnésekor is jóval kevesebb hulladék képzõdik.

A látszóbeton (helyesebben látványbeton) elemek felületi megjelenése, színe árnyalatokban változhat. Ennek több oka van (a természetes alkotóanyagok tulajdonságai, a nem szabályozható, ezért egyenlõtlen hidratáció, a kötési folyamat alatti páratartalom-változások, stb.), de a legfontosabb, hogy a beton egy természetes anyag, alkotóelmei a vegyszerek és a cement kivételével a természetben elõforduló anyagok. (Tulajdonképpen a cement alapanyagai is természetes anyagok, származékok ...) A fenti tényezõk okozzák a látszóbeton felület kismértékû, árnyalatnyi színeltérését, akár azonos receptúra esetén is. Mérnökök vagyunk, és a látványbeton tulajdonságainak nagy részét tudjuk tervezni, irányítani, de mindet nem. De ezért szeretik a betont azok, akik szeretik, és élvezik a változatosságát. Mindig más akár a hullámzó tenger, vagy a különbözõ évjáratú bor.