Homlokzat burkolás szerelésRagasztás 1cm vastagság esetén: Kő-, tégla-, vagy betonfelületre, esetleg hőszigetelésre. (A hőszigetelésre történő felragasztás fokozott gondosságot és szakértelmet kíván!)
Látszó módon: A betonlemezbe a megfelelő helyeken átmenő furatokat gyártunk, amelyeken keresztül csavarozással lehet a hátszerkezetre rögzíteni a paneleket.
Rejtett módon: A betonlapok hátoldalán lévő füleken keresztül kerül felcsavarozásra, vagy a lapokat közvetlenül ragasztják a hátszerkezetre.
3 cm vastag elemek:
Kőlapszerű, rejtett rögzítés a fugákban, rozsdamentes konzolokra. A konzolokat dübelek fogják a falszerkezethez.
8 cm vastag elemek:
Panelenként két darab rozsdamentes felrögzítő segítségével "akasztják" a vasbeton falra (mint egy képet...). A felrögzítő szerkezet egyik elemét bele kell gyártani a panelbe, a másikat a vasbeton falra kell dübelezni. A síktartásról és az állíthatóságról egyéb belegyártott elemekkel lehet gondoskodni.
A szerelési mód függ a panelek méretétől, vastagságától, a tartófal anyagától, a panel és a tartófal távolságától, stb. Átgondolt és korrekt műszaki megoldás csak a Megrendelő, a Tervező és a Gyártó jó együttműködésétől remélhető.