- - - - -
-

Bemutatkozás

Az Argomex Építészeti és Kereskedelmi Kft. mérnökei által kifejlesztett StyleCrete® látványbeton gyártása 15 éve folyik a minőség, az innováció és a precizitás jegyében. Ugyanakkor folyamatos fejlesztések eredményeként fejlődik és tökéletesedik ez a speciális betonanyag, hogy minden tekintetben megfeleljen a megrendelők igényeinek. A cég szakemberei által végzett K+F munkának köszönhetően kül- és beltéri felhasználásra egyaránt megfelel a belőle készített termék.

A beton térhódítása folyamatos és növekvő, melyhez igazodik a márka is, rengeteg lehetőséget biztosítva a legkülönbözőbb felületek és formák megvalósításához. A beton formázhatósága, felületi megjelenésének nemessége és ezerféle struktúrája, valamint magas szilárdsága szinte korlátlan lehetőségeket nyújt. Az Argomex által gyártott termékek között megtalálhatók: kül- és beltéri falburkolatok, térelemek, térbútorok, térburkolatok és vasúti esőbeállók.

A StyleCrete® sokoldalúsága nemcsak a formavilágban, hanem a felület- és színválaszték tekintetében is meghatározó szempont. Az egészen finom és sima felületektől kezdve, az enyhén porózuson át a csúszásmentesig sok a lehetőség. Az igazán exkluzív megjelenéshez pedig a „Washret” fantázia névvel ellátott felülettípus ad lehetőséget, mellyel bármilyen monochrom kép, vagy grafika megjelenthető a beton felületén. Napjaink divatja az építészetben is rendkívül változatos, a termékek pedig a design tekintetében minden téren alkalmazkodnak az egyéni elképzelésekhez.

Az Argomex kiemelt jelentőséget tulajdonít a környezettudatos építészet támogatásának. A StyleCrete anyag a kiváló mechanikai tulajdonságainak köszönhetően jóval kevesebb anyagfelhasználással, vékonyabb, karcsúbb szerkezetek előállítását teszi lehetővé, így a funkciójuk megszűnésekor is jóval kevesebb hulladék képződik.

A látszóbeton (helyesebben látványbeton) elemek felületi megjelenése, színe árnyalatokban változhat. Ennek több oka van (a természetes alkotóanyagok tulajdonságai, a nem szabályozható, ezért egyenlőtlen hidratáció, a kötési folyamat alatti páratartalom-változások, stb.), de a legfontosabb, hogy a beton egy természetes anyag, alkotóelmei a vegyszerek és a cement kivételével a természetben előforduló anyagok. (Tulajdonképpen a cement alapanyagai is természetes anyagok, származékok ...) A fenti tényezők okozzák a látszóbeton felület kismértékű, árnyalatnyi színeltérését, akár azonos receptúra esetén is. Mérnökök vagyunk, és a látványbeton tulajdonságainak nagy részét tudjuk tervezni, irányítani, de mindet nem. De ezért szeretik a betont azok, akik szeretik, és élvezik a változatosságát. Mindig más akár a hullámzó tenger, vagy a különböző évjáratú bor.